tiistai 30. tammikuuta 2018

Early Access.. Ootsä tosissaan?

Kirjoittaja on pitkän linjan pelaaja, Steamin käyttäjä ja pelidiggailija, jonka intohimona on Early Access - tittelin omaavat pelit. Näin on, ja tätä moni miettii ja saattaa lukiessaan hymyillä. Miksikö näin ja mikä on saanut kirjoittajan nauttimaan juurikin "keskeneräisistä, paskoista, bugivista" peleistä? No, antakaas kun valoitan hieman..

Yleisesti ottaen EA-nimikkeen alla olevat pelit ovat täysversioita halvempia, esimerkiksi EA-peli maksaa EA:na 19.99€ mutta täysjulkaisun saadessaan hinta pomppaa 30 eurosta jopa 60 euroon, näin kävi mm. ARKin kanssa. Vähän harmittaa, etten tätä EA-survivalia napannut alehintaan (näet lähes jokaisen muun EA-survivalin omistankin jo, hehe).

Ehkä toisena suurena syynä on se, että pääsee olemaan - tavalla tai toisella - mukana kehityksessä, mm. raportoimalla bugeista, ehdottamalla korjauksia ja ehkä jopa jonkunlaisia lisäyksiä peliin - nämä useimmiten jäävät tulematta, mutta joskus on myös tullut saatua "jalka oven väliin".

Ja kolmantena, muttei vähäisimpänä, syynä on se, että pääsee näkemään pelin kehitystä "parhaalta paikalta", näkee mm. miten grafiikat, mekaniikat ja UI muuttuu, näkee miten peli pyörii paremmin, varsinkin kun kirjoittaja pelaa itse läppärillä. On mukava huomata, miten esimerkiksi RUST pyörii nykyisin paremmin kuin silloin, kun itse aloitin - eli n. 2016 kesällä.

Mitäkö EA-pelejä kirjoittajalla on ja mitkä niistä ovat työn alla? No, minäpä teen pienoisen listan ja voin koittaa lyödä myös tuntimäärät perään..


  • RUST - 446 tuntia Steamin mukaan.
  • 7 Days To Die - 96 tuntia Steamin mukaan. 
  • Miscreated - 25 tuntia Steamin mukaan. 
  • RimWorld - 46 tuntia Steamin mukaan.
  • StoneHearth - 52 tuntia Steamin mukaan.
  • The Forest - 23 tuntia Steamin mukaan. (Työn alla!)
  • My Time At Portia - 12 tuntia Steamin mukaan. (Työn alla!)
Siinäpä nyt päällisin puolin pelatuimmat EA-pelit minun kokoelmasta, tuokin lista kasvaa varmasti tulevaisuudessa ja tunnit tulevat vaihtumaan huimasti, mm. MTAP (My Time At Portia) tulee saamaan reippaasti enemmän tunteja. 

No, mitäkö "Intohimona Early Access" tulee mahdollisille lukijoilleen tarjoamaan? No, minäpä listaan ne(kin) tähän alle;

  • ARVOSTELUJA - pääosin ainoastaan Early Access - peleistä, joita omistan jo ja joita tulen omistamaan jatkossa.
  • SCREENSHOTTEJA - Early Access - peleistä, tietenkin.
  • YLEISTÄ JUTTUA - Peliaikojen päivittelyä, kuulumisia. U know.
Nuo 3 "virstapylvästä" tulevat pitämään tämän blogin pystyssä, toivottavasti viihdytte ja tervetuloa Early Accesin ihmeelliseen maailmaan!

2 kommenttia: